dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "muzeul de istorie"

Eveniment inedit la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. O lansare de carte s-a desfășurat alături de constănțenii îndrăgostiți de litoral și dornici să afle poveștile Mării Negre. Volumul patru are un subtitlu care pune accent pe oamenii care și-au pus amprenta pe epoca antică, pe eroii care trebuie cunoscuți și pe zeii din acea perioadă.

Prinți, prințese, regi, regine și personaje din poveste. Expoziția „Perpetuum Țăndărică” are păpuși alese cu mare atenție pentru a ilustra cei 78 de ani din istoria teatrului de animație. Este vorba de păpuși din 1940 și până în 2023 inclusiv.

Incursiune în lumea fascinantă a păpușilor de porțelan. Îmbracate în costume populare sau în mireasă, care plâng, se roagă sau mulatre. Toate pot fi admirate în cadrul expoziției „Păpuși pentru copii mici și mari”. Cea mai veche păpușă are peste 100 de ani. Este vorba de colecția privată a muzeografului Lavinia Dumitrașcu. Aproape 80 de păpuși de diferite mărimi pot fi admirate la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța

Un bilet scris în limba germană de un deţinut politic care a lucrat în anii 1950 la renovarea Cazinoului din Constanţa a fost găsit în zidurile acestuia, după peste 70 de ani, de restauratorii clădirii monument istoric. Descoperirea a fost anunţată de şeful de şantier care a dus scrisoarea la Muzeul Național de Istorie și Arheologie. Acolo a fost supusă unor proceduri de conservare şi va expusă publicului zilele următoare.

Bombardamentele de la graniță, concertele din Piața Ovidiu, dar și vremea nefavorabilă afectează structura de rezistență a Muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța. Trepidațiile tot mai dese din ultima perioadă au făcut ca bucăți de tencuială să se desprindă de pe clădire, iar țiglele să alunece una câte una. Mai mult, reprezentanții muzeului se tem că în cazul unui cutremur, clădirea nu ar rezista. De cealaltă parte, în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea acesteia, autoritățile județene susțin că au făcut pași considerabili, iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an.

Monede din secolul al III– lea, cu însemne divine și regi. Aceste informații au fost obținute până în acest moment de specialiștii de la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța în cazul monedelor decoperite săptămâna trecută, îngropate într-un vas, pe un câmp din zona localității Ciobănița. În acest moment, tezaurul este inventariat și verificat. Urmează apoi alte etape, timp în care acestea vor fi curățate, dar se va determina și valoarea lor. Va fi, însă, un proces de durată.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233